Infolinka telefon Vodní zdroje +420 266 779 114
Česky English
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Nový prototyp infiltrometru úspěšně otestován

Nový prototyp infiltrometru úspěšně otestován



Jedním z dílčích výsledků výzkumného úkolu „TA02021249 - Udržitelné využívání zásob podzemních vod v ČR“ byl ve spolupráci subjektů VODNÍ ZDROJE, a.s. a PLASTIME CHEMI, s.r.o. vyvinut inovativní typ infiltrometru pro měření infiltrační kapacity zemin metodou konstantní hladiny ve vpichované/vrtané sondě. Díky modulární konstrukci je přístroj schopen měření v hloubkovém rozsahu 0,3 - 5,0 m a zároveň je dostatečně kompaktní pro snadný transport. Udržování konstantní hladiny v sondě je řízeno automaticky na hydraulickém principu, přístroj je rovněž kompatibilní s tlakovými sondami pro automatizovaný záznam měření.

Odkaz na stránky projektu ZÁPOR "Udržitelné využívání zásob podzemních vod v ČR naleznete zde.

aktualita_infiltrometr_032016 1.jpgaktualita_infiltrometr_032016 2.jpg

 

Společnost VODNÍ ZDROJE, a.s. nabízí celé spektrum terénních měření pro stanovení infiltrační kapacity zemin, stanovení koeficientu vsaku (dle ČSN 75 9010), koeficientu hydraulické propustnosti atd.  Vše s následným řádným vyhodnocením a posouzením území z geologického a hydrogeologického hlediska. U vsakovacích zkoušek včetně doporučení a návrhu vhodného typu vsakovacího zařízení, návrhu retence a stanovení podmínek pro provoz tohoto zařízení.

 


Napište nám

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů
Chráněno službou reCAPTCHA.