Infolinka telefon Vodní zdroje +420 266 779 114
Česky English
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Setkání výzkumníků EUREKA projektu STAMFOR (Short Term Assessment and Mitigation of FlOod

Setkání výzkumníků EUREKA projektu STAMFOR (Short Term Assessment and Mitigation of FlOod



Dne 29.4. proběhlo v prostorách Českého Svazu Vědeckotechnických Společností (Novotného lávka 200/5, Praha 1) první setkání výzkumníků EUREKA projektu STAMFOR (Short Term Assessment and Mitigation of FlOod Risks).
Cílem projektu, který byl zahájen 1.4. 2014 a poběží do konce roku 2016, je inovace v hodnocení a monitoringu stability liniových a přehradních zemních hrází.
Tato inovace spočívá především v kombinaci geofyzikálních dat (GMS) a senzorových měření, díky kterým budou získány zpřesňující údaje týkající se složení hrází, a v přímé spolupráci s konečnými uživateli z různých typů pilotních lokalit jak v ČR, tak ve světě.
Údaje získané z monitoringu hrází budou přeneseny na internetové služby DIKINS, vizualizující skutečné aktuální složení hráze; stávající software DIKINS bude pak v projektu STAMFOR rozšířen o další nezbytné služby (např. varovný systém) pro správce hrází i jiné případné konečné uživatele.

Kick-off meetingu projektu se zúčastnili zástupci firmy VODNÍ ZDROJE, a.s. (koordinátora projektu) včetně externích expertů a zástupci firmy EGIS (Jižní Korea).
Na setkání byl prezentován projekt STAMFOR a diskutovány role partnerů v projektu.



RNDr. Zuzana Boukalová
VODNÍ ZDROJE, a.s.
METCENAS o.p.s.
zboukalova@gmail.com

 

     
 

Napište nám

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů
Chráněno službou reCAPTCHA.