Infolinka telefon Vodní zdroje +420 266 779 114
Česky English
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > MŽP spouští slibovaný program na boj se suchem za 300 milionů

MŽP spouští slibovaný program na boj se suchem za 300 milionů



V rámci nové výzvy z Národního programu životní prostředí si příjemci podpory rozdělí 300 milionů korun. Půjdou na projekty rozšíření možnosti zásobování obyvatelstva pitnou vodou v odpovídajícím množství a jakosti zejména v lokalitách, kde lidé mají pitné vody nedostatek, anebo voda nedosahuje požadované kvality. Podpořeny budou projekty na regeneraci a zkapacitnění stávajících podzemních zdrojů vody využívaných pro zásobování obyvatelstva pitnou vodou, včetně případných úprav napojení zdrojů na stávající rozvod pitné vody. Podporu mohou získat i projekty realizace průzkumných vrtů na zajištění nových podzemních zdrojů pitné vody a „ostré" vrty, včetně jejich napojení na stávající rozvod pitné vody.

Oprávněnými žadateli v aktuální výzvě jsou obce, dobrovolné svazky obcí, obchodní společnosti ovládané z více než 50 procent obcemi a městy nebo jinými veřejnoprávními subjekty a příspěvkové organizace územních samosprávných celků.

Žádosti o dotace je možné podat od letošního 11. července do 30. června příštího roku.

Aktuální potřeba dodávek pitné vody a kapacita zdroje pitné vody musí být vyhodnocena v rámci odborného posudku, který žadatel doloží jako jednu z povinných příloh žádosti o poskytnutí podpory. Podrobnější informace o výzvě NPŽP 08/2016 naleznete zde.

 Koláž vrtné práce resize .jpg

Společnost VODNÍ ZDROJE, a.s. nabízí v souvislosti s otevřením tohoto programu, zpracování odborných posudků a vyhodnocení aktuální potřeby dodávek pitné vody a kapacity zdrojů pitné vody, zpracování projektových dokumentací pro podání žádostí o dotace, realizaci nových zdrojů pitné vody, regeneraci stávajících vrtů, realizaci úpraven vod a další služby související se zásobováním obyvatel pitnou vodou.

Kontaktujte nás přes formulář v zápatí této stránky nebo emailem: obchodni@vodnizdroje.cz a nebo tel. 266 779 114. Pomůžeme Vám s přípravou žádosti.


Napište nám

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů
Chráněno službou reCAPTCHA.